Dárcovství krve: hromadný odběr dne 16. 2. v Tyršově domě

Dárcovství krve: hromadný odběr dne 16. 2. v Tyršově domě

Milé sestry, milí bratři,

děkujeme vám, že jste v loňském roce opět pomáhali zachraňovat zdraví a životy pacientů. Nesmírně oceňujeme, že svým nadšením a laskavostí strháváte své blízké. Díky vaší aktivitě počty dárců stále stoupají. Děkujeme!

16. 2. 2022 oslaví Sokol jubilejních 160 let od svého vzniku a tento významný den je nejkrásnější oslavit – jak jinak, než je u sokolů zvykem – dobrým skutkem. Zveme vás na hromadný odběr krve v Tyršově domě ve středu 16. 2. dopoledne (cca 7:45-11:00). V prostorách tělocvičny Tyršova domu v Praze bude ten den zřízeno odběrové centrum, které zastřeší odborný výjezdní tým ÚVN.  Nedílnou součástí odběru je také základní vyšetření krve a konzultace s lékařem.

A protože jsme si vědomi toho, že ne každý může z různých důvodů darovat krev, oceníme také tentokrát vaše sdílení a podporu. Budeme moc rádi, když nám s šířením povědomí o Sokolské kapce krve a darováním krve jako takové pomůžete nejen uvnitř Sokola, ale i mimo něj.

Veškeré informace o darování krve a projektu Sokolská kapka krve najdete na novém webu sokolskakapkakrve.cz. Stejně tak i odpovědi na nejčastější otázky (pod záložkou FAQ).

Abychom mohli zajistit výjezdní tým ÚVN pro odběrové centrum, potřebujeme alespoň 30 dárců krve. Důležité je, abyste se cítili fyzicky i psychicky zdraví, netrpěli závažnějšími onemocněními
(https://www.sokolskakapkakrve.cz/stan-se-darcem/) nebo nebyli v “ochranné lhůtě” po očkování (https://www.sokolskakapkakrve.cz/darovani-krve-v-dobe-pandemie/). Rozhodnete-li se, že do toho s námi půjdete, prosím, dejte mi vědět odpovědí na tento e-mail do pátku 21. 1. Vaše odpověď není závazná, slouží pro naši představu o počtu dárců.
Děkujeme Vám!

Se sokolským pozdravem Nazdar!
Aneta Beránková
Asistentka Sekretariátu ČOS

Comments are closed.